Opublikowano:

Czy wszystkie owoce i warzywa są tak samo zdrowe?

FLAVON KIDS

W preparacie wykorzystano składniki roślinne wyłącznie naturalnego pochodzenia (bez konserwantów, GMO, cukru, konserwantów, chemicznych środków ochrony roślin). Flavon to unikalny koncentrat roślinnych systemów odpornościowych pozyskiwany z 40 kg warzyw i owoców: flawonoidów, enzymów, minerałów, pierwiastków śladowych, kwasów owocowych i wszystkich witamin występujących w naturalnym surowcu.

W celu wydobycia bezcennych substancji wykorzystuje się unikalną metodę biotransformacji, która pozwala na zachowanie żywotności oraz aktywności wszystkich związków. Proces produkcji w temperaturach poniżej 47 stopni, nie niszczy natury oraz nie uszkadza materiału biologicznego. To dlatego, preparat jest bioaktywny, nie traci prozdrowotnych właściwości oraz podobnie jak miód, nigdy się nie psuje. Konsystencja żelu pozwala na nadzwyczajną wchłanialność, bo na poziomie 95% oraz działa na wszystkich subtelnych poziomach enzymatycznych. Chroni, odżywia, regeneruje i działa antyoksydacyjnie na wszystkie komórki. Po otwarciu może być przechowywany w temperaturze pokojowej. Nie zawiera glutenu.

Dlaczego warto spożywać Flavon Kids?

Rolą każdego rodzica jest dbanie o to, aby jego dziecko prawidłowo się odżywiało i dostarczało z dietą odpowiednią ilość niezbędnych witamin, składników mineralnych oraz innych składników odżywczych. Flavon Kids, ze względu na specjalnie dobrany skład (m. in. zawartość flawonoidów), przeznaczony jest do uzupełniania diety dzieci, ale także kobiet ciężarnych oraz matek karmiących.
Flavon Kids uzupełnia dietę dziecka w składniki odżywcze, takie jak witaminy (C, niacynę, kwas pantotenowy, B6, B2, B1, H, B12, oraz kwas foliowy), czy flawonoidy (polifenole). W przypadku dzieci przyjemny smak, zapach oraz konsystencja produktu jest szczególnie ważna, w ten sposób bowiem dzieci przyjmują go z rąk matki chętniej, niż tabletki, kapsułki czy syropy.
Kobiety ciężarne oraz matki karmiące powinny zwracać szczególną uwagę na stan swojego organizmu, ponieważ ma on wpływ na rozwój i zdrowie noworodka.

Nie zawiera substancji konserwujących.

Numer zezwolenia Krajowego Instytutu Bezpieczeństwa Żywności i Nauk o Żywieniu (OÉTI): 11794/2012

Spożywanie:
Flavon Kids to produkt, który jest jednocześnie smaczny i zdrowy. Poza tym, że uzupełnia dietę w przeciwutleniacze (wit. C, B2) oraz polifenole posiada naturalny aromat owoców, dzięki czemu jego spożywanie sprawia przyjemność każdego dnia.

Zalecany sposób użycia: dwa razy dziennie 1 płaska łyżeczka dozująca. Przy małych dzieciach dzienną spożywanąporcję dostosujmy do zapotrzebowania dziecka. Łyżeczka dozująca dołączona jest do opakowania.

Komu polecamy?

Polecamy spożywanie Flavon Kids zarówno młodszym, jak i starszym dzieciom oraz kobietom ciężarnym i matkom karmiącym, które pragną uzupełnić swoją dietę w witaminy i przeciwutleniacze.

Najważniejsze nagrody i wyróżnienia dla Flavon Kids:

– Nagroda Europejska „Europejski Paszport Uznanej Jakości”,
– Wielka Nagroda w kategorii Najlepszy Produkt Węgierski,
– Nagroda Specjalna od Węgierskiego Narodowego Urzędu Ochrony Konsumentów
„Wartość i Jakość”

> KUP TERAZ <

 

Najlepsza synergia w połączeniach:
KIDS + GREEN PLUS + JOY

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby codziennie spożywać minimum 400g warzyw i owoców. Ilość tę najlepiej przyjmować w co najmniej pięciu porcjach. Owoce i warzywa, bez chemicznych środków ochrony roślin, przyczyniają się do prawidłowego utrzymania układu odpornościowego a w szczególności:
– działają kojąco na układ nerwowy,
– działają oczyszczająco,
– działają profilaktycznie w przypadku układu krwionośnego,
– mogą przyczynić się do ochrony przed przeziębieniami i wzmacniają układ odpornościowy,
– wykazują silne działanie antyutleniające, oraz mogą przyczynić się do ochrony systemu nerwowego, poprawy pamięci oraz procesów poznawczych,
– mogą przyczynić się do ochrony organizmu dziecka i matki,
– Mają korzystny wpływ na aparat ruchu, stawy, kości, więzadła, ścięgna,
– z uwagi na zawartość melatoniny z wiśni, łatwo zasypiamy.
– usprawnia pracę mózgu.
– zawierają wyjątkowe stężenie resweratrolu z ciemnych owoców, który odpowiada za gen długowieczności.

 

ROKITNIK POSPOLITY

Stymuluje system immunologiczny, pomaga zwalczać infekcje i drobnoustroje.
Jest silnym antyoksydantem – zwalcza wolne rodniki. Poprawia krążenie i pracę
serca, zapobiega miażdżycy, obniża poziom cholesterolu we krwi. Wspomaga
pracę układu trawiennego i przemianę materii oraz leczenie chorób żołądka,
dwunastnicy, trzustki, wątroby i jelit. Odbudowuje komórki i opóźnia ich
starzenie. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych. Usprawnia pracę mózgu
i układu nerwowego. Wspomaga gojenie ran, likwiduje blizny i przebarwienia na
skórze. Zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Wspomaga
odbudowę organizmu po chemioterapii i ciężkich chorobach. Dodaje energii
i witalności Poprawia nastrój i działa przeciwdepresyjne. Działa regeneracyjnie
i przeciw starzeniowo na skórę, uelastycznia ją i poprawia jej strukturę. Zapewnia
skórze naturalną ochronę przeciwsłoneczną.

BURAK

Działa pobudzająco, zwiększa odporność organizmu za sprawą betaniny,
oraz śladowych ilości pierwiastków takich jak: lit, stront i rubid. Wspomaga
leczenie nowotworów złośliwych (zasugerował to węgierski naukowiec
A. Ferenczy). Przy tego typy chorobie można pić sok z buraków, nie wolno
jednak rezygnować z kuracji zaproponowanej przez lekarza. Za sprawą
substancji pektynowych ułatwia trawienie, obniżają poziom cholesterolu,
przeciwdziała miażdżycy i hamuje procesy gnilne w jelitach. Zawarty w nim
kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym. Odkwasza organizm dzięki
zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu. Zawarta w nim witamina B
wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek. Zwalcza także
przeziębienia, jest zalecany przy leczeniu anemii i nerwicy.

WIŚNIA

Posiada silne działanie przeciwbakteryjne, wysoka zawartość składników
mineralnych i mikroelementów, wykazuje działanie przeciwnowotworowe,
przeciwzapalne i przeciwbólowe, Zawiera melatoninę wspomagającą
zasypianie. Zawiera wszystkie witaminy z grupy B i ma dobroczynny wpływ
na układ nerwowy. Pobudza pracę nerek i wątroby. Zawarte w owocach
antocyjany zwiększają elastyczność naczyń włosowatych wspomagając
układ sercowo-naczyniowy. Poza tym wspomagają pracę układu
moczowego oraz proces odchudzania.
Wiśnia Dzięki ciemnemu barwnikowi ma silne działanie przeciwutleniające. Zawiera
niezwykle dużo wapnia, żelaza, magnezu, manganu, siarki, fosforu. Witaminy
A, K, C i D, cynku i taniny. Poprawia wzrok. Wspomaga prawidłowe
funkcjonowanie układu krążenia oraz serca (warto wypróbować na żylaki, jak
również w przypadku bólu związanego z hemoroidami). Regeneruje komórki
systemu nerwowego. Niszczy szkodliwe bakterie, pozytywnie wpływa na florę
bakteryjną jelit. Reguluje proces trawienia. Dobrze działa na choroby jamy
ustnej. Znakomicie oczyszcza krew. Mają wiele substancji biologicznie
aktywnych – antocyjanów i flawonoidów. Barwniki te posiadają właściwości
przeciwutleniające, wzmacniające naczynia krwionośne oraz antyseptyczne.
Powodują również usuwanie z organizmu człowieka toksyn i metali ciężkich.

CZARNA JAGODA

Mają wiele właściwości zdrowotnych m.in.: wykazują działanie ściągające
i antyseptyczne. Przyspieszają przemianę materii, regulują pracę układu
pokarmowego. Działają moczopędnie. Ułatwiają usuwanie z organizmu
toksycznych związków. Mają właściwości uspokajające. Chronią wzrok przed
szkodliwym działaniem promieniowania UV. Hamują procesy starzenia się
organizmu. Zmniejszają ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe.
Wzmacniają układ odpornościowy. Wzmacniają kości. Odgrywają ważna rolę w
procesie produkcji i odnowy czerwonych ciałek krwi. Mają właściwości
przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Mają działanie wykrztuśne. Sok z owoców
działa przeciwgorączkowo.

JEŻYNY

Obecne w niej flawonoidy wpływają na usuwanie z organizmów groźnych
toksyn i substancji mogących podnieść ryzyko zachorowania na różne
rodzaje nowotworów. Substancje te wspomagają i chronią wątrobę,
ponieważ mają zdolność łączenia się z metalami ciężkimi. Obecność
kwercetyny wpływa na pracę układu moczowego i wspiera jego działanie,
zwłaszcza podczas częstych i powtarzających się stanów zapalnych pęcherza
moczowego. Dzięki działaniu moczopędnemu świetnie oczyszcza organizm.
Przeciwdziała zapaleniu stawów. Zabezpiecza zdrową florę jelit, nerki oraz
prostatę. Bogate źródło witaminy C, karotenu, żelaza, witaminy A, B i D,
a także pektyny oraz kwa-sów owocowych. Dobroczynnie wpływa
w przypadku wysokiego ciśnienia, miażdżycy, wysokiego poziomu
cholesterolu. Wspiera organizm w dolegliwościach reumatycznych
i podagry. Wzmacnia układ odpornościowy. Działa odświeżająco. Pomaga
zwalczyć zmęczenie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *